Companii

COMPANII

● Poligraf pre-angajare și angajare

Testele de screening de personal (la angajarea candidaților pentru un anumit post) sunt necesare în privința integrității persoanei ce dorește să se angajeze. CV-ul este documentul pe baza căruia specialistul poligraf evaluează (înaintea interviului propriu-zis cu angajatorul) trecutul candidatului.

Poligraful la angajare departajează persoanele cu comportament nesimulat (adevăr) de persoanele cu comportament simulat (minciună). Ca efect, în societatea comercială, companie, instituție, locul de muncă respectiv, acest lucru se poate observa la final de an când se va realiza bilanţul necesar, dar și în imaginea firmei pe termen scurt, mediu și mai ales lung.

PERSOANE FIZICE

● Poligraf evaluări periodice (pe parcursul anului)

Tot atunci se pot lua măsurile şi deciziile pentru cei implicaţi în fapte ce pot produce prejudicii majore companiei atât la nivel patrimonial cât și de imagine, precum:

-furt
-delapidare
-calomnie
-acuzaţii nefondate de hărţuire (fizică, psihică, sexuală)
-escrocherie
-fraudă
-uz de alcool la locul de muncă (şi posibilele erori în actele firmei)
-accidente rutiere unde șoferii și/sau martorii susțin opusul celuilalt
-verificarea accidentelor la locul de muncă (uzine, companii)
-atitudini periculoase la volan ale șoferilor care transportă valori și bunuri ale firmei (treceri ilegale la nivelul căii ferate etc.)

● Poligraf fidelitate conjugală

Aceste evaluări se efectuează la cererea partenerilor.

PERSOANE JURIDICE

● Poligraf firme de asigurări

Firmele de asigurări pot solicita examinarea poligraf pentru orice situație care trezește suspiciuni în dovedirea adevărului.

Toate aceste posibilități intră în aria de practică a specialistului poligraf care, prin intermediul tehnicii și a aparaturii poligraf, poate pune diagnosticul de comportament sincer (adevăr) sau comportament simulat (minciună).