Servicii psihologia muncii

Cabinetul Individual de Psihologie LEȘ ALIN oferă evaluare psihologică la standarde naționale și internaționale ridicate prin platforma psihologică integrată CAS++. Comparativ practicilor ce dețin deficiențe majore existente în practicile de evaluare, platforma psihologică CAS++ deține un avantaj considerabil: integrează evaluarea cunoștințelor cu evaluarea caracteristicilor psihologice.

Testele, chestionarele și bateriile de teste sunt validate științific.
Testele, chestionarele și bateriile de teste sunt etalonate pe populația românească.
Testele, chestionarele și bateriile de teste sunt avizate pe termen nelimitat, recunoscute și recomandate de Colegiul Psihologilor din România.

În funcție de conjunctura prin care angajatorul solicită evaluarea psihologică, aceasta se realizează în conformitate cu legea 213/2004 și cu normele de aplicare ale Colegiului Psihologilor din România în specializarea „Psihologia muncii”.

În ce constă evaluarea psihologică în domeniul muncii?

Fiecare post de muncă reclamă anumite competențe pe care un angajator le cere de la un viitor angajat. Psihologul va examina cerințele aptitudinale, cele privind personalitatea, cele privind interesele ocupaționale cât și cele privind cunoștințele de specialitate ale aplicantului pentru postul respectiv de muncă.

Pe scurt

Psihologul acreditat în psihologia muncii evaluează psihologic persoana pentru:

- aviz apt/inapt psihologic
- avansare în funcții
- creare profil post
- selecție personal
- orientare profesională
- capacitate decizională
- capacitate organizatorică etc.